![]() |
| shell-land.gr |
Ένα από τα πιο αγαπημένα μου γλυκά είναι το cheesecake, επειδή είναι ελαφρύ και έχει ιδιαίτερη γεύση.
Η βάση του cheese κέικ είναι από μπισκότα και περιέχει φρέσκο cottage τυρί και μαρμελάδα φράουλας. Παρότι η προέλευσή του είναι την Αμερική - το καλύτερο cheececake το έχω φάει στη Νέα Υόρκη - η συνταγή που σας δίνω είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και είχε μεταδοθεί στην τηλεόραση από τον Καφέ της Ελένης στις 11/6/2009
Υλικά:
- 250 γρ. Μπισκότα Ολικής Αλέσεως, αλεσμένα
- 120 γρ. Κρέμα Γάλακτος, χτυπημένη σε παχύρεστη μορφή
- 4 φύλλα Ζελατίνα
- 2 κουτ. σούπας Ζάχαρη Άχνη
- 1 φλυτζάνι τσαγιού Μαρμελάδα Φράουλα
- Λίγες φρέσκιες Φράουλες
- 1 Dirollo Cottage Cheese
- 250 γρ. Βούτυρο
Εκτέλεση:
Ενώνουμε τα αλεσμένα μπισκότα με το
βούτυρο και τα στρώνουμε σε φόρμα 22 εκατοστών. Παγώνουμε τη βάση.
Χτυπάμε σε παχύρεστη μορφή την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τη ζάχαρη
άχνη και το τυρί Cottage και ανακατεύουμε. Λιώνουμε τις ζελατίνες - που
ήδη έχουμε μουλιάσει στο νερό - και τις προσθέτουμε. Αδειάζουμε το
μείγμα πάνω από το μπισκότο. Παγώνουμε 2-3 ώρες να σφίξει η κρέμα.
Τέλος, γαρνίρουμε την επιφένεια με μαρμελάδα φράουλας και φρέσκιες
φράουλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου