Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Υλικά:
2 μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
6 φρέσκες ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
2 φλιτζάνια ρύζι για πιλάφι (πλυμένο με νερό σε σουρωτήρι)
4 φλιτζάνια νερό (ή ζωμό κότας ή ζωμό λαχανικών)
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κ.σ. δυόσμο; ψιλοκομμένος
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κεσεδάκι (200 γραμμ.) γιαούρτι στραγγιστό
Εκτέλεση:
1. Αφού πλύνουμε τις μελιτζάνες, αφαιρούμε το κοτσάνι, τις κόβουμε σε καρέ και τις αφήνουμε σε αλατόνερο για 10΄ (θα ρουφήξουν λιγότερο λάδι).
2. Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με τις σκελίδες σκόρδο ολόκληρες για 2΄-3΄ μόνο. Στύβουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε για 3΄, ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες και το νερό και αφήνουμε να βράσουν για 10΄.
3. Προσθέτουμε το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε το φαγητό για 15΄.
4. Ρίχνουμε και τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πετσέτα και καπάκι για να κρατηθεί το ρύζι σπυρωτό και να μη λασπώσει. Αφήνουμε για 5΄. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως.
μερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 30 λεπτά
Πηγή φωτογραφίας: argiro
newsbeast.gr |
Εντυπωσιακό και απολαυστικό
Θρεπτική και πεντανόστιμη παραμένει η μελιτζάνα όπως και να τη μαγειρέψετε.Υλικά:
2 μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
6 φρέσκες ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
2 φλιτζάνια ρύζι για πιλάφι (πλυμένο με νερό σε σουρωτήρι)
4 φλιτζάνια νερό (ή ζωμό κότας ή ζωμό λαχανικών)
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κ.σ. δυόσμο; ψιλοκομμένος
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κεσεδάκι (200 γραμμ.) γιαούρτι στραγγιστό
Εκτέλεση:
1. Αφού πλύνουμε τις μελιτζάνες, αφαιρούμε το κοτσάνι, τις κόβουμε σε καρέ και τις αφήνουμε σε αλατόνερο για 10΄ (θα ρουφήξουν λιγότερο λάδι).
2. Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με τις σκελίδες σκόρδο ολόκληρες για 2΄-3΄ μόνο. Στύβουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε για 3΄, ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες και το νερό και αφήνουμε να βράσουν για 10΄.
3. Προσθέτουμε το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε το φαγητό για 15΄.
4. Ρίχνουμε και τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πετσέτα και καπάκι για να κρατηθεί το ρύζι σπυρωτό και να μη λασπώσει. Αφήνουμε για 5΄. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως.
μερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 30 λεπτά
Πηγή φωτογραφίας: argiro
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου