Η συνταγή ενδείκνυται για κάθε ρεβεγιόν.
Υλικά
2,5 κιλά πατάτες
1/2 κουταλιά σαφράν
6 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 κουταλιά πάπρικα
Αλάτι
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.
2. Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τες σε χοντρά κομμάτια.
3. Βάλτε νερό με αλάτι σε ένα τηγάνι και μόλις βράσει ρίξτε μέσα τις πατάτες και το σαφράν και ανακατέψτε.
4. Κλείστε το τηγάνι με ένα καπάκι και βράστε τις πατάτες για τέσσερα λεπτά.
5. Ρίξτε το λάδι σε ένα ταψί και βάλτε το φούρνο για να κάψει.
6. Σουρώστε τις πατάτες και ρίξτε τες στο ταψί με το λάδι.
7. Ρίξτε την πάπρικα και αφήστε τες στο φούρνο για 75 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές.
http://www.queen.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου