Τι χρειαζόμαστε:
- 4 φλ. λάδι
- 1 φλ. ζάχαρη
- 1 φλ. χυμό πορτοκαλιού
- 1 φλ. αλυσίβα
- 1 φλ. καφέ κονιάκ
- 1 κ.γ. κανέλα
- 2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 2 κιλά αλεύρι
Σιρόπι:
- 1 φλ. μέλι
- 1 φλ. ζάχαρη
- 1 1/2 φλ. νερό
Γαρνίρισμα:
- 1/2 κιλό καρύδια ψιλοκοπανισμένα
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.σ. ζάχαρη
Πως το κάνουμε:
- Χτυπάμε επί τρία λεπτά το λάδι με τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το σταχτόνερο, τη σόδα διαλυμένη, το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα και το αλεύρι.
- Κατόπιν ζυμώνουμε το μείγμα, το πλάθουμε και ψήνουμε επί 35΄ στους 200 βαθμούς.
- Βάζουμε το σιρόπι να βράσει, και μόλις βράσει, κυλάμε πάνω τα μελομακάρονα και γαρνίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου