Ο Ηλίας Μαμαλάκης παρουσιάζει ένα ιδανικό πιάτο για το οικογενειακό τραπέζι της Κυριακής.
- Υλικά για 6 άτομα
½ κιλό κριθαράκι χοντρό
½ κιλό ντομάτες ώριμες περασμένες από το μύλο του πουρέ
1 κουτ σούπας πελτέ
1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 πρέζα κανέλα
1 νεροπότηρο λευκό αρωματικό κρασί
Αλάτι, πιπέρι
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μπουκιές του κρέατος μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι και ανακατεύετε καλά τα υλικά για 5-10 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να πάρει βράση. Μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας και τον πελτέ διαλυμένο σε ένα νεροπότηρο νερό. Αφήνετε να πάρει βράση. Αλατίζετε, πιπερώνετε και ρίχνετε την κανέλα. Μαγειρεύετε για περίπου 10 λεπτά. Αδειάζετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα ταψί του φούρνου. Προσθέτετε ακόμα 1 νεροπότηρο νερό και ανακατεύετε. Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το μαγειρεύετε στους 170ο για 1 ώρα περίπου. Το βγάζετε από το φούρνο, ρίχνετε μέσα στο ταψί ανακατεύοντας τη με ένα κουτάλι μαζί με τη σάλτσα. Προσθέτετε ακόμα 1 νεροπότηρο νερό και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να φουσκώσει και να ρουφήξει τα υγρά του ταψιού. Πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί γιατί μπορεί να χρειαστεί πρόσθετο νερό. Μόλις φουσκώσει καλά η μανέστρα το φαγητό σας είναι έτοιμο και το σερβίρετε σε πιατέλα.
Αν θέλετε το πασπαλίζετε με μπόλικο τριμμένο κεφαλοτύρι.
Πηγή: ntomatagemisti.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου