Μια συνταγή για λαχταριστά, μαλακά cookies γεμάτα σοκολάτα που μπορεί να σας λιγώσει, σίγουρα όμως θα θέλετε κι άλλο. Είναι πολύ εύκολη και μπορείτε να φτιάξετε όσο κομμάτια θέλετε, αυξάνοντας τις ποσότητες αναλόγως, ώστε να έχετε πάντα ένα βάζο στο σπίτι σας.
Υλικά
125γρ. κουβερτούρα
150γρ. αλεύρι
30γρ. κακάο κοσκινισμένο
1κ.γ. σόδα
1/2κ.γ. αλάτι
125γρ. βούτυρο soft
75γρ. καστανή ζάχαρη
50γρ. ζάχαρη λευκή
1-2 βανίλιες
1 αβγό από το ψυγείο
350γρ. ψηφίδες σοκολάτας
Εκτέλεση
1. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
2. Σε ένα μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι.
3. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο με τις 2 ζάχαρες. Προσθέτετε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε.
4. Προσθέτετε το αυγό και τις βανίλιες και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
5. Προσθέτετε τα υλικά του πρώτου μπολ και ανακατεύετε. Τέλος προσθέτετε τις ψηφίδες σοκολάτας και ανακατεύετε καλά.
6. Βγάζετε με το κουτάλι περίπου 20 μπαλάκια πάνω σε αντικολλητικό ταψί, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους, και τα αφήνετε χωρίς να τα πατήσετε (θα ανοίξουν με το ψήσιμο).
7. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για 18-20 λεπτά και τα αφήνετε να κρυώσουν λίγο μέχρι να σταθεροποιηθούν.
http://www.queen.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου