Ο Master Cher,
Άκης Πετρετζίκης, βάζει όλη του την τέχνη και μας προσφέρει την αγαπημένη μας καρμπονάρα στην πιο γευστική της εκδοχή. Χωρίς να χάσετε χρόνο, και με τον πιο απλό τρόπο, απολαύστε τα ζυμαρικά σας πιο νόστιμα από ποτέ. Στο τέλος μπορείτε να βρείτε και 2 πολύ χρήσιμα tips για την Καρμπονάρα!
- Υλικά
150 γρ. καπνιστό μπέικον κομμένο σε κομμάτι όχι σε φέτες
3 κρόκους αυγών
150 ml κρέμα γάλακτος
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη και 25 γρ. για το σερβίρισμα
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι και πολύ πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα ζυμαρικά, αν είναι φρέσκα, για 5 λεπτά ή σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι που να μείνουν «al dente» και τα σουρώνουμε κρατώντας 50 ml από το νερό του βρασμού
- Εν τω μεταξύ, κόβουμε το μπέικον σε κύβους και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι που «καίει»» χωρίς καθόλου λάδι, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Σουρώνουμε τα περιττά λιπαρά και ρίχνουμε τα ζυμαρικά μέσα μαζί με το νερό που κρατήσαμε.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με την κρέμα γάλακτος και τα προσθέτουμε στα ζυμαρικά. Βγάζουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε καλά και στο τέλος προσθέτουμε μαϊντανό ψιλοκομμένο, την παρμεζάνα, αλάτι και πολύ – πολύ πιπέρι.
- Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με παρμεζάνα και πιπέρι.
- Η καρμπονάρα κανονικά δεν έχει καθόλου κρέμα γάλακτος, αλλά μόνο κρόκους αυγών και αν μείνει πάνω από 10 λεπτά, αφότου τη μαγειρέψουμε, δεν «τρώγεται». Σε περίπτωση που θέλετε να βάλετε μόνο κρόκους, βάλτε 6 κρόκους και 25 γρ. παραπάνω από το νερό στο οποίο βράσαμε τα ζυμαρικά
- Επίσης, μπορείτε, αν θέλετε πιο… διαίτης την Καρμπονάρα, να αντικαταστήσετε το μπέικον με άλλο καπνιστό αλλαντικό της επιλογής σας και την κρέμα γάλακτος με κρέμα γάλακτος light
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου