To blog είναι αφιερωμένο στο φίλο μας Νικηφόρο, που έφυγε νωρίς από τη ζωη. Καλό ταξίδι φίλε.... το νου σου

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Καναπεδάκια με κρέμα κουνουπιδιού


Καναπεδάκια με κρέμα κουνουπιδιού

Το κουνουπίδι δίνει μια ιδιαίτερη γεύση στην κρέμα γάλακτος

sidagi.gr

Υλικά
Για 4-6 άτομα

1 λίτρο φρέσκο γάλα
1 πράσινο μήλο κομμένο σε μπαστουνάκια, ραντισμένα με χυμό λεμονιού
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
1 κουνουπίδι κομμένο σε μπουκετάκια
10 φέτες αυγοτάραχου λεπτές
2 σκελίδες σκόρδου καθαρισμένες
αλάτι
φρσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Το κουνουπίδι δίνει μια ιδιαίτερη γεύση στην κρέμα γάλακτος
Για να φτιάξουμε την κρέμα, θα χρησιμοποιήσουμε μια βαθιά κατσαρόλα.
Βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα 1 λίτρο φρέσκο γάλα και το ζεσταίνουμε.
Μόλις ζεσταθεί το γάλα, προσθέτουμε το κουνουπίδι και το σκόρδο.
Βράζουμε το κουνουπίδι μέσα στο γάλα για 25-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και στραγγίζουμε το κουνουπίδι.
Στη συνέχεια, αλατοπιπερώνουμε το κουνουπίδι και το μεταφέρουμε στο μούλτι όπου το πολτοποιούμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή σαντιγί.
Σταδιακά και σιγά-σιγά, ρίχνουμε τη σαντιγί στον πουρέ κουνουπιδιού και ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις δημιουργούμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι, αν κρίνουμε ότι χρειάζεται, προσθέτουμε, αλλιώς αφήνουμε το μείγμα ως έχει.
Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο και την αφήνουμε εκεί 30 λεπτά για να γίνει σφιχτή.
Μοιράζουμε την κρέμα σε ποτήρια του μαρτίνι, γαρνίρουμε με τις φέτες αβγοτάραχου και το ξινόμηλο και σερβίρουμε.


http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: