
Υλικά για 4 άτομα (Προετοιμασία 10΄-Ψήσιμο 10΄)
500γρ καρότα βιολογικής καλλιέργειας
1 ½ φλιτζάνι ρευστή κρέμα light (για μαγείρεμα)
1 ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
4 κουταλιές της σούπας φουντούκια
Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε και ξεφλουδίζετε τα καρότα. Τα μαγειρεύετε στο ατμό για 10 λεπτά. Μετά τα χτυπάτε στο mixer για να γίνουν ένας λείος πουρές. Βάζετε και την κρέμα, τα μυρωδικά, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε προσεκτικά. Την ώρα του σερβιρίσματος πασπαλίζετε με τα φουντούκια.
Καταπολέμηση της χοληστερίνης: Οι ίνες και τα αντιοξειδωτικά (β-καροτένιο )που εμπεριέχονται στα καρότα, η light κρέμα 0%, καθώς και τα μονοακόρεστα και Ω3 λιπαρά οξέα που βρίσκονται στα φουντουκια, βοηθούν στην καταπολέμηση της χοληστερίνης και στη μείωση κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων.
Πηγή: dietup
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου