To blog είναι αφιερωμένο στο φίλο μας Νικηφόρο, που έφυγε νωρίς από τη ζωη. Καλό ταξίδι φίλε.... το νου σου

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Ένα τηγανητό ρύζι με αυγά και ζαμπόν που θα σας ξετρελάνει

Βγάλτε το wok σας και μαγειρέψτε ένα ονειρεμένο πιάτο.

Πανεύκολο, πεντανόστιμο και super γρήγορο, αυτό το ρύζι θα γίνει η αγαπημένη σας λύση για ένα λαχταριστό γεύμα μετά από μια δύσκολη μέρα.
Υλικά
4 κούπες μακρύκοκκο ρύζι
1 1/2 κ.σ. λάδι
1 1/2 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1κ.σ. λιωμένο σκόρδο
1 κούπα πράσινα φασολάκια κομμένα οριζοντίως
3/4 κούπας ζαμπόν, σε κομματάκια
1/4 κούπας σόγια σος
2 1/2 κ.γ. σησαμέλαιο
1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
1/4 κούπας πράσινα κρεμμυδάκια, σε λωρίδες
Εκτέλεση
1. Βράστε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και αφήστε το στην άκρη.
2. Ζεστάνετε το το λάδι στο wok σε δυνατή φωτιά και ρίξτε μέσα 1 1/2 κούπα κρεμμύδι και το σκόρδο. Τσιγαρίστε τα για 1 λεπτό ή μέχρι το κρεμμύδι να πάρει χρώμα. Προσθέστε τα φασολάκια και το ζαμπόν και τσιγαρίστε τα για 2 λεπτά, μέχρι το ζαμπόν να πάρει χρώμα.
3. Χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέστε το ρύζι. Σοτάρετε για 2 λεπτά. Ρίξτε μέσα τη σόγια, το σησαμέλαιο και το μαύρο πιπέρι. Μετακινείστε το ρύζι με τη σπάτουλα στις άκρες του wok και ρίξτε στο κέντρο τα αυγά. Μαγειρέψτε τα για 30 δεύτερα ή μέχρι το μείγμα να δέσει. Ανακατέψτε απαλά το ρύζι με τα αυγά, πασπαλίστε με τα πράσινα κρεμμυδάκια και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: