To blog είναι αφιερωμένο στο φίλο μας Νικηφόρο, που έφυγε νωρίς από τη ζωη. Καλό ταξίδι φίλε.... το νου σου

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Μοσχαρίσιο συκώτι με καραμελωμένα κρεμμύδια!



Αυτό το συκώτι γίνεται σε 15΄ και είναι τέλειο! Σερβίρετέ το με τηγανιτές πατάτες ή με λευκό ρύζι.

Υλικά

Για Μοσχαρίσιο συκώτι με καραμελωμένα κρεμμύδια
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 δαφνόφυλλο
500 γραμμ. συκώτι μοσχαρίσιο
Λίγο αλεύρι
1/2 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
2 κ.σ. μαϊντανό ή λίγο φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Προετοιμασία


1. Κόβουμε το συκώτι σε λεπτές φέτες και στη συνέχεια σε μακρόστενα κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς.
2. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε αντικολλητικό σκεύος και αφήνουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά να γίνουν διάφανα, χωρίς να πάρουν χρώμα. Τα αλατίζουμε ελαφρά και προσθέτουμε το δαφνόφυλλο. Τα αφήνουμε για περίπου 10΄-12΄ να ξανθύνουν και να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε σε πιατέλα.
3. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι το συκώτι και το τινάζουμε ελαφρά να φύγει το περιττό αλεύρι. Ροδίζουμε το ταμποναρισμένο με αλεύρι συκώτι στο ελαιόλαδο. Φροντίζουμε να πάρει χρώμα γύρω γύρω, για περίπου 3΄. Τότε προσθέτουμε ξανά τα καραμελωμένα κρεμμύδια στο τηγάνι και σοτάρουμε για 1΄ ανακατεύοντας.
4. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστoύν σχεδόν όλα τα υγρά και να μείνει το συκώτι με το λάδι του. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε αφού δοκιμάσουμε. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένες πατάτες τηγανητές ή λευκό ρύζι.
myself.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: