Υλικά
Για 4-6 άτομα240 γραμμάρια φουντούκια
1 1/2 κουταλιά της σούπας καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
1/4 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
1/4 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές σιρόπι αγαύης ή σιρόπι σφενδάμου
1 φακελάκι σε σκόνη stevia
1/4 κουταλάκι του γλυκού συν 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
προαιρετικά: 2 κουταλάκι του γλυκού λάδι
1/2 φλιτζάνι γάλα
Εκτέλεση
Αρχικά ψήνουμε τα φουντούκια για 8-10 λεπτά στους 200 βαθμούς. Στη συνέχεια τα τρίβετε σε μια πετσέτα για να τα ξεφλουδίσετε. Σε έναν μούλτι ή μπλέντερ, ρίχνετε τα φουντούκια και τα χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και απελευθερώσουν τα έλαια τους.Στη συνέχεια προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπήστε για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα πραλίνα φουντουκιού. Αποθηκεύετε σε βαζάκι στο ψυγείο.
http://www.sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου