To blog είναι αφιερωμένο στο φίλο μας Νικηφόρο, που έφυγε νωρίς από τη ζωη. Καλό ταξίδι φίλε.... το νου σου

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Κουρκουμπίνια


Κουρκουμπίνια


Υλικά

Μισό κιλό φύλλο κρούστας
Μισό φλιτζάνι μαργαρίνη
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για το σιρόπι:
2 1/2 κούπες ζάχαρη
1 1/2 κούπα νερό
1 βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού χυμός λεμονιού


Εκτέλεση

Στρώνουμε τα φύλλα δύο-δύο βουτυρώνοντας ανάμεσα τους. Διπλώνουμε στη μέση, βουτυρώνουμε πάλι και ύστερα τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό. Βρέχουμε στην άκρη για να κλείσει καλά.
Βάζουμε τα ρολά στο ψυγείο για τουλάχιστον 40 λεπτά μέχρι να σφίξουν. Τα κόβουμε σε μέγεθος μπουκιάς περίπου 1 εκ πάχος και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν καλά για 1 - 2 λεπτά από κάθε πλευρά σε μέτρια εστία. Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά για 5 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα τα κουρκουμπίνια λίγα λίγα και αφήνουμε 4 - 5 λεπτά να σιροπιαστούν καλά και τα βγάζουμε από το σιρόπι.







 http://www.sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: