To blog είναι αφιερωμένο στο φίλο μας Νικηφόρο, που έφυγε νωρίς από τη ζωη. Καλό ταξίδι φίλε.... το νου σου

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Μακαρονόπιτα με μελιτζάνα


Μακαρονόπιτα με μελιτζάνα


Υλικά

Για 4-6 άτομα

2 μέτριες μελιτζάνες σε λεπτές φέτες
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο , συν 2 κουταλιές της σούπας
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 κιλό πέννες
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1/2 κιλό λουκάνικο χοιρινό ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζανιού κρασί Marsala
1 φλιτζάνι κατεψυγμένο αρακά
2 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας
1 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένη μοτσαρέλα
3/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί πεκορίνο τριμμένο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα βασιλικού
Εξοπλισμός : 1 φόρμα στρογγυλή με αποσπώμενο πάτο

 

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το γκριλ του φούρνου σε μέτρια - υψηλή θερμοκρασία και τοποθετείτε τη σχάρα στη δεύτερη σκάλα του φούρνου. Ραντίστε ελαφρά τις μελιτζάνες με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίστε με λίγο αλατοπίπερο. Βάζετε τις μελιτζάνες στο γκριλ και ζεσταίνετε μέχρι να μαλακώσουν για 4 λεπτά ανα πλευρά.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τα ζυμαρικά για περίπου 8 λεπτά και στραγγίζετε.
Εν τω μεταξύ , ζεστάνετε τις 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι . Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν , περίπου 3 λεπτά . Προσθέστε τον κιμά ανακατεύοντας συνέχεια και σπάζοντας τον κιμά με μια ξύλινη κουτάλα, μαγειρεύετε περίπου 5 λεπτά.

Προσθέστε το κρασί Marsala και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά περίπου 3 λεπτά . Σβήστε τη φωτιά . Προσθέστε τον αρακά και την σάλτσα ντομάτας ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τα τυριά , το βασιλικό , και τις πέννες.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Παίρνετε τη φόρμα και γεμίζετε τον πάτο μαζί με τα τοιχώματα με τις μελιτζάνες. . Γεμίστε το ταψί με το μείγμα ζυμαρικών , πιέζοντας προς τα κάτω για να βεβαιωθείτε ότι το σκεύος γεμίζει ομοιόμορφα . Στη συνέχεια απλώστε τις υπόλοιπες φέτες μελιτζάνας στην  κορυφή των ζυμαρικών. Ψήστε για περίπου 30 λεπτά.
Αφήνετε να κρυώσει καλά πριν το σερβίρετε.


 http://www.sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: