To blog είναι αφιερωμένο στο φίλο μας Νικηφόρο, που έφυγε νωρίς από τη ζωη. Καλό ταξίδι φίλε.... το νου σου

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Teaser φωτογραφίες του νέου Audi Q1


Θα έχει compact διαστάσεις και γνώριμη μάσκα στο εμπρός τμήμα

Η Audi ανακοίνωσε επίσημα ότι θα παρουσιάσει ένα νέο πρωτότυπο crossover coupe στο Σαλόνι του Ντιτρόιτ, αποκαλύπτοντας τις πρώτες teaser φωτογραφίες του αναμενόμενου Q1.

Το νέο Q1 αναμένεται να λανσαριστεί το 2016. Από τις πρώτες teaser φωτογραφίες της Audi, διακρίνουμε ότι το νέο crossover μοντέλο θα έχει compact διαστάσεις και μία γνώριμη μάσκα στο εμπρός τμήμα.

Επίσης, τα φωτιστικά σώματα θα ακολουθούν τη σχεδιαστική φιλοσοφία της γερμανικής φίρμας, ενώ θα πατάει επάνω σε 19άρες ζάντες αλουμινίου.

Το νέο Audi Q1 θα βασίζεται στην πλατφόρμα MQB που είναι δανεισμένη από τον όμιλο της VW, στην οποία θα βασίζεται και το επερχόμενο Polo (2015), καθώς και το νέο A1 (2016). Το μήκος του Q1 υπολογίζεται ότι θα είναι στα 4.000 χλστ., το πλάτος στα 1.750 χλστ. και το ύψος 1.570 χλστ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προαιρετικά θα υπάρχει η επιλογή της τετρακίνησης, αλλά ως επί το πλείστον οι περισσότερες εκδόσεις θα είναι δικίνητες. Η γκάμα των μηχανικών συνόλων πιθανότατα θα διαθέτει κινητήρες χαμηλού κυβισμού (3κύλινδροι 1,0 λτ. τούρμπο), οι οποίοι θα εφοδιάζονται και με το σύστημα Start/Stop.

Επίσης, θα υπάρχει ένας 4κύλινδρος 1,2 λτ., καθώς και ο νέος 1,4 λτ. TFSI. Στο μέλλον ο εν λόγω κινητήρας θα συνδυάζεται και με ένα plug-in υβριδικό σύστημα, όπως ακριβώς συμβαίνει και με το Α3 e-tron. Στην κορυφή των μοτέρ αναμένεται να βρίσκεται ένας τούρμπο κινητήρας 200 ίππων, ο οποίος προορίζεται για το SQ1.







Πηγή: autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: