Ψωμί και πατάτα σε μία συνταγή δεν μπορεί να είναι ένας γευστικός παράδεισος... Δοκιμάστε την ιταλική συνταγή και θα καταλάβετε.
Υλικά
1/4 της κούπας ζεστό νερό
1 πακέτο μαγιά
1 κούπα γάλα
1/2 κούπα ζάχαρη
1,5 κουταλιά αλάτι
1/4 κουταλιάς κανέλα
5 κουταλιές βούτυρο
2 κούπες βρασμένες και λιωμένες σε πουρέ πατάτες
1 κουταλιά χυμό λεμόνι
1 αβγό, ελάχιστα χτυπημένο
5 με 7 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Λιωμένο βούτυρο, σκόνη σκόρδου και μαϊντανό
Εκτέλεση
1. Σε μία μεζούρα συνδυάστε το νερό με τη μαγιά και ανακατέψτε να διαλυθεί.
2. Σε ένα μικρό τηγάνι βράστε το γάλα.
3. Προσθέστε τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα και το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει.
3. Ρίξτε το μείγμα στις λιωμένες πατάτες και προσθέστε το χυμό του λεμονιού.
4. Αφήστε να πάρει θερμοκρασία δωματίου και ρίξτε το αβγό και τη μαγιά.
5. Βάλτε άλλες δύο κούπες αλεύρι και ανακατέψτε στο μίξερ για τρία λεπτά μέχρι να γίνει ένα σφιχτό μείγμα.
6. Σκεπάστε με κουβέρτες και αφήστε το μείγμα να φουσκώσει για δύο ώρες.
7. Πλάστε τα καρβελάκια αφού αλευρώσετε καλά το μείγμα και βάλτε τα στους 200 βαθμούς Κελσίου για είκοσι λεπτά .
8. Αλείψτε με το λιωμένο βούτυρο, σκόρδο και μαϊντανό και σερβίρετε.
http://www.queen.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου